Contact

Maassluisstraat 2

1062 GD Amsterdam

020-7522702 info@afstudeerbegeleider.nl

Weten hoe wij jou kunnen helpen? Vraag om informatie over:

Statistiekbegeleider.nl

Voor al je statistiek en SPSS hulp! Kijk op:  Statistiekbegeleider.nl - Voor al je statistiek en SPSS hulp!

Kom vrijblijvend langs op kennismaking!

Onderzoeksvraag

Neem contact met ons op!

Onderzoeksvraag uitleg

De onderzoeksvraag vloeit voort uit de hoofdvraag die je eerder hebt gesteld. De hoofdvraag is een algemene vraag die het probleem afkadert. De onderzoeksvraag bevat de vraag die jij daadwerkelijk gaat onderzoeken.

hoe wij jou kunnen helpen met het formuleren van je onderzoeksvraag

Je onderzoeksvraag aan het formuleren? Waarschijnlijk sta je aan het begin van het schrijven van je scriptie en daar kan jij wel wat hulp bij gebruiken. Je zit in een cruciale fase van het schrijven van je scriptie. als je nu geen goede structuur hebt ga je daar de rest van het schrijven van je scriptie last van hebben. Wij kunnen je daarbij helpen! Kom een keer langs bij ons op kantoor om vrijblijvend met ons kennis te maken. Je vertelt in het kort waar je mee bezig bent en waar je tegen aanloopt. Op basis daarvan kunnen we je aanraden om één van onze workshops te volgen of met één van onze experts je onderzoek eens goed door te spreken. Waar je ook mee zit we kunnen je verder helpen! Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

Onderzoeksvraag voorbeeld

Eerder is de hoofdvraag  ‘Hoe kan ik mijn enkel beter maken?’ geformuleerd. De hoofdvraag kan op verschillende manieren beantwoord worden: door de diepte in te gaan of de breedte.

We kunnen op de volgende manieren (er zijn tal van combinaties mogelijk) een onderzoeksvraag formuleren vanuit de hoofdvraag:

a) onderzoek doen naar welke methode het beste is om mijn enkel beter te maken (breedte).
b) onderzoek doen naar een specifieke methode om mijn enkel beter te maken (diepte).

In principe is het het beste om te kiezen voor de breedte of voor de diepte, want anders wordt je scriptie simpelweg te groot.  Waak ervoor dat begeleiders je met een te ‘groot’ onderzoek opzadelen met -naar hun mening- briljante ideeën die hun toevallig te binnen schieten. Hoe specifieker je onderzoeksvraag , des te beter kun jij je onderzoek controleren.

Terug naar mijn enkel, stel ik kies ervoor om de diepte in te gaan, dan betekent dit niet dat ik andere methoden compleet links laat liggen. Deze moet je wel degelijk benoemen en tevens beredeneren waarom je voor de methode hebt gekozen die je gaat onderzoeken. Voor de lezer is het dan duidelijk waarom je voor deze methode hebt gekozen en tevens voorkom je tunnelvisie.

Als ik besluit om met mijn onderzoeksvraag de breedte in te gaan, dan gaat dat als volgt: Ik ga onderzoeken welke verschillende methodes bestaan om mijn enkel beter te maken om op basis hiervan te besluiten welke methode het beste is. Mijn onderzoeksvraag luidt: ‘Welke van de bestaande methodes is het beste om mijn enkel beter te maken?’

Als ik besluit om met mijn onderzoeksvraag de diepte in te gaan, dan gaat dat als volgt: Ik heb naar de verschillende methoden gekeken (deze moet je dan ook kort bespreken) en ervoor gekozen om te onderzoeken hoe mijn enkel beter gemaakt kan worden door gebruik te maken van een brace. Mijn onderzoeksvraag luidt: ‘hoe kan mijn enkel beter worden gemaakt met een brace?’

Beide onderzoeksvragen zijn geschikt om te onderzoeken;  wat je wilt onderzoeken en hoe is aan jou. Bespreek je onderzoeksvraag goed door met je begeleider zodat je zeker weet dat wat je gaat onderzoeken ook in lijn is met wat de begeleider van je opleiding van jou verwacht.

 

Vind hier ook een uitleg en een voorbeeld over Deelvragen. Klik hier!

Vind hier ook een uitleg en een voorbeeld over de Hoofdvraag. Klik hier!

Menu Title